Begeleiding

rouw en verlies
Allemaal komen we in aanraking met verlies, het leven bestaat niet zonder. Dat klinkt misschien somber, maar zo voelt het voor mij niet. Rouwen om wat je mist, betekent ook bezig zijn met waar je je aan hebt gehecht.

Met de tranen die je huilt om wat niet meer is stroomt ook de liefde voor wat nog leeft in je hart. Afscheid nemen en rouwen gaan ook over verbinden en houden van. En dus over leven. Maar dat kan wel een hele klus zijn soms. Een klus die je zelf te doen hebt, maar het hoeft niet alleen.

Weet je even niet meer hoe je verder moet?
Vraag je je af of dat wat je voelt wel normaal is?
Kun je wel iemand gebruiken die niks gek vindt en waar je dus alles tegen kunt vertellen?
Voel je niet meer zo goed waar je kracht zit?
Wil je dat er iemand is met volle aandacht voor jouw verhaal?

Je bent van harte welkom. Ik kom graag een tijdje naast je staan.

kinderen en jongeren
Kinderen en jongeren hebben mijn hart. Ik heb een groot geloof in de kracht van kinderen om om te gaan met het verlies dat ze op hun pad tegen komen. Kinderen zijn nog heel puur in hun emotie en weten vaak prima wat helpt om ook weer blij te kunnen zijn. Ook als kinderen met een groot ingrijpend afscheid te maken krijgen beschikken ze over bijzondere veerkracht om hun weg weer te vinden in een leven zonder. Aan liefde, veiligheid, aandacht en de ruimte om alle vragen te stellen, gevoelens te uiten en werkelijk kind te zijn hebben ze vaak genoeg.

En soms is het fijn als er iemand een tijdje meekijkt. Met het kind en/of met de ouder(s).

voor en na het afscheid
Ik kan kinderen en ouders begeleiden als iemand is doodgegaan, kort of lang geleden. Maar ook als iemand in het gezin binnenkort dood zal gaan. Ook dan kan het fijn zijn iemand in de buurt te hebben die jullie als gezin ondersteunt op weg naar het afscheid.

Jullie zijn van harte welkom.